Suomen Animeunioni

Suomen Animeunioni on kommunikaatiokanava monien Suomen paikallisesti toimivien animeyhdistyksien välillä. Mukana olevat yhdistykset toimivat täysin itsenäisesti, mutta yhteisiä asioita ja intressejä pyritään organisoimaan. Tällaisia ovat mm. erilaisten tapahtumien järjestäminen ja niissä mukana olo, mediakontaktit ja yhteiset kampanjat yms.

Pohja Animeunionille luotiin Otakut-yhdistyksen kuusilonkerojuhlassa keväällä 2002. Animeunioni toimii pääasiassa Internetin välityksellä, mutta aika ajoin järjestetään myös kokouksia ja vapaamuotoisempia yhteisiä tapaamisia.

Aktiivien postituslista

Suomalaisille animeyhdistyksille ja -yhteisöille on postituslista, johon jokaisesta yhdistyksestä toivotaan vähintään yhtä jäsentä. Listalla on hyvä ilmoittaa tapahtumista ja muista aiheista jotka saattaisivat kiinnostaa muita yhdistyksiä.

Liity listalle täällä.

Yhteinen keskustelualue

Yhdistysten väliseen keskusteluun on avattu myös Yhteistyökanava-keskustelualue. Keskustelualuetta suositellaan käytettäväksi ideointiin ja suunnitteluun, siinä missä tiedotukset ja kutsut kannattaa ohjata myös ym. postituslistalle.

Animeunioni.org

Animeunionin WWW-sivusto kerää yhteen oleellisimmat suomalaisia anime- ja mangaharrastajia koskevat uutiset, linkit jäsenyhdistysten sivuille kuten myös muita hyödyllisiä linkkejä.

Animeunioni.org ja Anime.fi -domainien alta voidaan myös myöntää erilaisia teknisiä palveluita, kuten kotisivutilaa ja sähköpostipalveluja, kuten postituslistoja. Palvelut toteuttaa Säätöyhteisö B2 ry.

Yhteiset projektit

Animeunionin jäsenyhdistykset toteuttavat yhteistyössä monenlaisia palveluja, tapahtumia ja muuta sisältöä. Tunnetuin yhteisistä tapahtumista on Animecon, joka järjestettiin vuonna 2004 ja 2006 Animeunionin yhteisin voimin. Vuosittain järjestetään nykyään useita eri kokoisia tapahtumia eri paikkakunnilla. Ajankohtaiset tapahtumalinkit löydät aina sivuston vasemmasta reunasta ja menneiden tapahtumien linkit oikealta, siltä osin kun menneiden tapahtumien sivut ovat vielä saatavilla.

Animeunionin yhteiset keskustelualueet, nyk. Aniki-keskustelualueet, ovat varmasti tunnetuin Internetissä toimiva Animeunionin yhteinen projekti. Keskustelualueiden käyttäjätunnuksilla voi nyttemmin käyttää myös monia muita palveluja, joihin löydät linkkejä etusivun oikeasta reunasta. Yhteisestä käyttäjäkannasta on olemassa rekisteriseloste.


Aniki.fi

Aniki.fi on keskitetty osoite useille suomalaisille anime- ja mangaharrastukseen liittyville yhteisöpalveluille. Suosittujen keskustelualueiden lisäksi Aniki.fi:stä löytyy kuva- ja mediagallerioita, wiki-palvelu, oma.aniki.fi järjestelmä tapahtumien ja ilmoittautumisten hallintaan sekä muita yhteisöpalveluja.

Aniki.fi

Toteutus ja yhteystiedot

IRC
#animeunioni @ IRCnet

Sivuston toteutus
AUtech

Yhteistyössä
Säätöyhteisö B2 ry
Säätöyhteisö B2 ry